Senovinė Lietuvos dvarų burokėlių gira

Reikia:

10 litrų šaltinio vandens,

1 kg burokėlių,

0,5 kg medaus,

10 gvazdikėlių,

100 g naminės juodos ruginės duonos.

20 razinų.

Gamyba:

Burokėlius išvirti, nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Vandenį su gvazdikėliais užvirinti, į jį sudėti sutarkuotus burokėlius ir palaikyti pusvalandį. Skystį perkošti, ataušinti, įdėti riekę ruginės duonos, įmaišyti medų ir pastatyti šiltoje vietoje, kad gira įrūgtų. Kai gira įrūgs, suberti razinas (į litrinį butelį 3 razinas). Po to ją supilstyti į butelius arba į statinaitę ir sandariai uždaryti. Girą galima gerti sekančią dieną. Ji yra saldžiarūgščio savito skonio su gvazdikėlių poskoniu.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode